Voorkom Burnout: Leer Luisteren naar je Lichaam

Geen idee hoe je die 2e burnout kunt voorkomen? Probeer dit:
Stop met rennen, ga in plaats daarvan luisteren naar je lijf

10 Jaar geleden kreeg ik steeds meer last van mijn rug. Ik kon nooit lang op een stoel zitten zonder dat mijn rug begon te zeuren. Ik kon niet lang staan. Bukken vermeed ik waar ik kon… Ik leek wel een oud wijf!

Bedenk het en ik had het geprobeerd: fysio, allerlei (soms heel bijzondere!) alternatieven trajecten, tot zelfs een spuit in mijn rug om de pijn te verdoven.

Goeiemorgen mevrouw Doedens, wat denkt u ervan…

Zou het een signaal kunnen zijn???

Is er misschien iets meer aan de hand?!

Ja dus…

Om een lang verhaal kort te maken, mijn keerpunt was een fysio revalidatie traject waar bleek dat ik 1 grote gespannen veer was! Alles stond strak! En zelf begon ik met yin yoga (stretch) oefeningen.

Mijn spieren werden sterker en door de yoga oefeningen die ik een paar keer per week deed kreeg ik niet alleen meer ruimte in mijn rug, maar ook in mijn hoofd. En ben ik zelfs begonnen met korte meditaties.

Heel langzaam kwamen er inzichten te krijgen waardoor het me lukte om dingen anders te gaan doen. Waardoor ik écht ging luisteren naar mijn lijf. En de balans terugvond.

Mijn inzichten:

🍀 Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een zwakke plek, een indicator in zijn lijf heeft die begint te protesteren als het de verkeerde kant op gaat met je balans. Vaak veel minder fysiek gerelateerd dan we denken.

🍀 Als je lijf begint te protesteren kloppen er meestal toch nog vaak meerdere zaken niet in je leven. Neem ze onder de loep! Als je er op tijd bij bent kun je van alles ondernemen en voorkom je die burnout!!

Vorig bericht
Stop met Moeten: Verminder Stress en Maak Bewuste Keuzes